Celebration of Dies Natalis 6th Podomoro University

On 15th July 2019, Podomoro University held 6th Anniversary with the theme “Building Tri Dharma Spirit of Higher Education in Harmony”. Many events were prepared to welcome this year’s Anniversary event. A series of anniversary events such as The Biggest Youth Entrepreneurship Event: Youthpreneur in Action 2019 “Lokal itu Keren” which showcases around 30 start-up business from Podomoro University students held on 29th and 30th June at Kuningan City Mall. Podomoro Design Festival showcase (PDF) from Architecture program held on July 15th, 2019 at Baywalk Mall, North Jakarta which exhibits various projects of Architecture students with theme “Form Follows Future”. On July 16th, 2019, the event series continues to research presentation from final-year students and Innovation Award from registered groups that had passed the selection. The Innovation Award is a competition to select some innovation or ideas proposed by Podomoro University staff and academicians which are certainly useful for the progress and development of Podomoro University in the future.

On July 17th, it was the event highlight which all academicians and staffs attended the event to pray together and celebrate 6th Anniversary, continued with announcement the winner of Innovation Award and Best Employee of the Year. At the same time, Podomoro University held Teachers Gathering 2019: ‘Real Heroes Teach’ event which was also part of the anniversary events. In Teachers Gathering 2019, we invite teachers from various schools around Jakarta and Bekasi. The event was held as a form of gratitude for the excellent collaboration between schools and Podomoro University.

On the last day and as a closing of anniversary events, 18th July, Podomoro University held KORD 2019, a national conference to discuss about Implementation of the Transit Oriented Development (TOD) concept for City Development in Indonesia with some keynote speakers from PT. Mass Rapid Transit (MRT) Jakarta, Institute for Transportation & Development Policy (ITDP) Indonesia and Commuter line Indonesia.

Writer & Editor : Marcomm

Table of Contents